Η Εορτή της Οσίας Ξένης στο Ομώνυμο Μετόχιο της Ιερἀς Μητροπόλεως στην Αθήνα

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τους παραστάντες πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν, παρά το δριμύ ψύχος και την πυκνή χιονόπτωση και παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ανεφέρθη στο βίο της Οσίας Ξένης και ιδιαίτερα στο ρόλο που έπαιξε στην αφιέρωσή της στο Θεό ο πνευματικός της πατέρας, Επίσκοπος Μυλάσσων της Καρίας Παύλος, και, εξ αφορμής αυτού, στη σωστή και με διάκριση σχέση πιστού και πνευματικού, η οποία δεν πρέπει να είναι σχέση εξουσιαστική, αλλά σχέση αγάπης και ελευθερίας.
Ο ομιλητής ανεφέρθη, μάλιστα, στη σχέση τυφλής υπακοής, που μερικοί πνευματικοί πατέρες επιβάλλουν στους πιστούς, τους οποίους οδηγούν συχνά σε ολέθριες επιλογές ζήλου ου κατ’ επίγνωση, αλλά τυφλής υποταγής, υπογραμμίζοντας ότι ο Πνευματικός της Οσίας δεν της επέβαλε το δρόμο της μοναχικής αφιέρωσης, απλά την προέτρεψε, και η ίδια, με την προσωπική της επιλογή και με πνευματική ωριμότητα, τον ακολούθησε και ίδρυσε, αφού πρώτα διένειμε την περιουσία της, Μοναστήρι, το οποίο με την ασκητική της ζωή και τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα κατέστη σπουδαίο πνευματικό κέντρο της περιοχής.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Αναγνώστη τον ευσεβέστατο κ. Νικόλαο Αντωνίου Λαμπρόπουλο, Μηχανικό Αεροπορίας, ο οποίος εκκλησιάζεται ανελλιπώς και διακονεί το Αναλόγιο του Ναού.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Γανωτή, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές του Ναού, τις κυρίες-μέλη της Εκκλησιαστικής του Επιτροπής και όλους τους παραστάντες, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου κα Φρατζέσκα Κουνάνη και πολλοί Κυκλαδίτες πιστοί.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....