Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κέρκυρα

Στην εορτή της συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας και Παξών κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και μίλησε στον ιερό ναό Της Υπεραγίας Θεοτόκου στην κωμόπολη των κοινοπιαστων της Κέρκυρας.

Κατά την θεία λειτουργία στην προσφώνηση του στους παρευρισκομένους πιστούς έλαβες αφορμή από τρία γεγονότα, το πρώτο ήταν η βρεφοκτονία του Ηρώδη στην περιοχή της Ιουδαίας.Και ανέλυσε ότι Ηρώδεις υπάρχουν και σήμερα οι οποίοι αναζητούν την ψυχήν του παιδίου,προκειμένου να εξοντώσουν τον γεννηθέντα Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην επίθεση κατά της πίστεώς μας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και της Παναγίας μας, από τον καθηγητή κ.Μόσιαλο , το δεύτερο σημείο πού υπογράμμισε ήταν η προσκύνηση των μάγων και η προσφορά των δώρων τους. Οι μάγοι προσέφεραν χρυσό λιβάνη και σμύρνα και ο Χριστός αντίπροσέφερε στην ανθρωπότητα την παύση της πολυθείας-ειδωλολατρίας, την παύση της πλεονεξίας και της κακίας και την αθανασία! Και το τρίτο σημείο που υπογράμμισε ήταν η σύναξη της Παναγίας μας προκειμένου να εκφράσωμε την ευγνωμοσύνη μας, στο πρόσωπο της, που εκείνη προσέφερε την δική μας ανθρώπινη φύση προκειμένου να την αναλάβει ο Λόγος του Θεού, και να την ανεβάσει στον θρόνο του θεού έτσι ώστε να έχουμε ξανά την δυνατότητα να θεοθώμεν με το καθ ομοίωσιν, που μας δημιούργησε ο θεός Λόγος και το απολέσαμε με την πτώση μας και απομάκρυνση μας από τον θεό πατέρα!

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους τους πιστούς σε αγώνα Πνευματικό έναντι της εποχής που επικρατεί η πολεμική κατά της εκκλησίας και κυρίως η πολεμική κατά του ίδιου του θεού, και απο το πνεύμα της λεγόμενης εκκοσμίκευσης που δεν είναι άλλο απο την ζωή της αμαρτίας και της φθοράς!

Αφού ευχαρίστησε τον άξιο εφημέριο αρχιμ π Χρυσόστομο Κουτσούρη που εργάζεται με αυταπάρνηση καί ζήλο ώστε η ενορία να είναι απο τις καλύτερες οργανωμένες σε πνευματικό και ιεραποστολικό επίπεδο, ευχήθηκε σε όλους τούς κατοίκους να έχουν την Χάρι του γεννηθέντος Κυρίου μας στην ζωή τους, στην καρδιά τους και στην σκέψη τους ώστε οχυρωμένοι πνευματικά να συνεχίζουν τον αγώνα τους στην νέα χρονιά που έρχετε!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....