Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Την 26η Δεκεμβρίου, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον κοιμητηριακό ναό της Αναστάσεως στο Αρκαλοχώρι, ο οποίος βρίσκεται πλησίον στους οικίσκους των σεισμοπλήκτων της πόλεως του Αρκαλοχωρίου.
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Αρμενάκης, εφημέριος του Ναού και οι Διάκονοι Μαρίνος Δασκαλάκης και Δημήτριος Χριστοδουλάκης ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Οικον. Ιωάννης Καπελλάκης.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της εορτής, υπογραμμίζοντας το μείζονα ρόλο που διαδραμάτισε η Παναγία μας στο μυστήριο της Θείας Οικονομίας, γι΄αυτό και η Αγία μας Εκκλησία τοποθέτησε την εορτή της Συνάξεως την επαύριο των Χριστουγέννων. Επιπροσθέτως ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλές γιορτές στους σεισμόπληκτους και δήλωσε πως η τοπική Εκκλησία μας είναι πάντα δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.
Την εσπέρας της εορτής της Συνάξεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό στον κοιμητηριακό ναό, όπου προ της Απολύσεως τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων του κοιμητηρίου.

Από τη Θεία Λειτουργία:


Από τον Εσπερινό:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....