Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους.
Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 ,τελέστηκε aαρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας πέριξ του Ιερού ναού , παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλτέζο.

Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου είναι ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της Αργολίδος .Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό.

Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική.

Το δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον. Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις 28 Μαΐου του 1918.
Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό. Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.. Ο παλιός ναός είναι γνωστός ως: «Παναγία η Κεφαλαριώτισσα».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....