Η Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Μητρόπολη Πέτρας

Το εσπέρας της Τρίτης 8 Μαρτίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στο φερώνυμο εκκλησάκι στη Λατσίδα Μεραμβέλλου και εν συνεχεία στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου μετά του δευτέρου τμήματος του Μεγάλου Κανόνος.

 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα: «Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού καιρός μετανοίας», λέγει το Ιδιόμελο των Αποστίχων της Κυριακής της Τυρινής. Φέτος όμως η Εκκλησία, για να μας παρηγορήσει και να μας δώσει κουράγιο στον πνευματικό μας αγώνα, τοποθετεί ήδη στο πρώτο τριήμερο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής την Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τους οποίους όλοι μας αγαπούμε και τιμούμε, ιδιαιτέρως εδώ στη Λατσίδα».

Και υπεγράμμισε: «Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η περίοδος κατά την οποία ο Χριστός προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη ζωή μας, προσπαθεί να τακτοποιήσει την αποθήκη της κάθε ανθρώπινης ψυχής που μια ζωή είναι ανακατωμένη και ανάστατη.

Γι’ αυτό να αγαπήσουμε τις Ακολουθίες της Εκκλησίας, τα Απόδειπνα, τους Χαιρετισμούς, τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες. Να εξομολογηθούμε, να προσευχηθούμε, να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων και να μην παραλείπουμε ποτέ να μετέχουμε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Όλοι μας έχουμε πολλές εργασίες, πολλά θέματα, πολλά προβλήματα, όμως αδελφοί μου, μην λησμονάμε ποτέ την Κυριακή. Διότι Κυριακή ίσον Ανάσταση και όποιος δεν τιμάει και δεν πιστεύει στην Ανάσταση, τότε δεν μπορεί να προσδοκά και στη Βασιλεία των Ουρανών και στην αιώνια ζωή».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....