Η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εορτάστηκε στην Αθήνα η Ημέρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει καθιερωθεί στις 21 Νοεμβρίου εκάστου έτους, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε Δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «με το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτικού ήθους που τις χαρακτηρίζει, αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ασφάλειας των συνόρων μας». «Τιμάμε όσους, στην ιστορική διαδρομή του έθνους, δεν υπέκυψαν, όσο ισχυρός κι αν ήταν ο εχθρός», επισήμανε, «και θυσίασαν και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έχουν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας. Χρόνια πολλά!».

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζει εισαγωγικά: «Σε μία εποχή διεθνούς αστάθειας, πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης αλλά και ανοιχτών απειλών στα σύνορά μας, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται Ημέρα ολόκληρης της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Ευκαιρία εθνικής συσπείρωσης και αυτοπεποίθησης, αλλά και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....