Η εορτή των Θεοφανείων στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου

Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.  Χρυσόστομος Ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου της ενορίας Αρχιμανδρίτου π. Χριστοδούλου Αναγνωστόπουλου και του Διακόνου της Μητροπόλεως.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος αναφερόμενος στο λόγο της Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, αγιάζοντας όλους τους πιστούς που προσήλθαν να λάβουν την χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό προς το λιμένα της πόλεως όπου ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου  κ. Χρυσοστόμου ο Αγιασμός των θαλάσσιων υδάτων της περιοχής με τη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Συγκινητική ήτο η συμμετοχή των νέων κολυμβητών της περιοχής που αψήφησαν το κρύο της ημέρας και τα παγωμένα νερά του κόλπου της Νέας Ηρακλείτσας και έπεσαν να πιάσουν το Σταυρό για να λάβουν την Χάρι Του.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, Ο Βουλευτής Νομού Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερουπόλεως, Λιμενικού Ελευθερών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παγγαίου και πλήθος λαού τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Φωτογραφικό υλικό

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....