Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 εορτάστηκε με λαμπρότητα η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην όμορφη πόλη του Κιλκίς.
Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας αναγνώσθηκε το Εγκύκλιο Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Πρίν την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος,παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη πραγματοποίησε δύο βραβεύσεις.
Πρώτον, βραβεύτηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Κουτρής,Αρχιερατικός Επίτροπος Κιλκίς και Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.
Ο π. Κωνσταντίνος συμπλήρωσε 50 χρόνια ιερωσύνης,αφιερωμένα όλα στον αμπελώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον π.Κωνσταντίνο και στην πρεσβυτέρα Ανθή μία εικόνα της Παναγίας μαζί με τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας και τις διάπυρες ευχές για πνευματική και σωματική υγεία καθώς και για καλή συνέχεια της προσφοράς του στις ανάγκες του ποιμνίου.
Δεύτερον, βράβευσε έναν παλαίμαχο εκπαιδευτικό, τον εκλεκτό και γνωστό  φιλόλογο, τ. λυκειάρχη και συγγραφέα κ. Δημήτριο Νικοπολιτίδη.
Ο κ. Νικοπολιτίδης υπηρέτησε με αυταπάρνηση την εκπαίδευση για δεκαετίες,στο Κιλκίς,σε διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδος και στο Λύκειο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρθολομαίος,προσέφερε στην κόρη του κ.Νικοπολιτίδη,Ισμήνη,μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου,επειδή ο κ.Νικοπολιτίδης δεν μπόρεσε να παραστεί και διαβάστηκε ευχαριστήριο μήνυμά του για την τιμή που του επεφύλαξε η τοπική Εκκλησία,σε μια τελετή η οποία θα αποτελεί,απο αυτόν τον χρόνο,θεσμό τιμής και επαίνου για την εκπαιδευτική κοινότητα της επικράτειας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αργότερα,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, υλόγησε την βασιλόπιττα του Συλλόγου Ιεροψαλτών”Πέτρος ο Γλυκής”.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....