Η Εορτή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στον Κούτουρλα – Διρφύων

Μέσα στο αναστάσιμο και χαρμόσυνο κλίμα της εορτής της λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Χριστού στο όρος των Διρφύων  στο  ελατοσκέπαστο χωρίο του Κούτουρλα – Μετοχίου Κύμης  την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαϊου τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουνένοις στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι  όπου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τους Πανοσ Αρχιμ π. Αμφιλόχιο Διάκακη εφημέριο ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβέριου π.Νεκτάριο Καπενή τον Πρωτοπρ Γεώργιο Ρούπα εφημέριο ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέων Στυρέων – Καρύστου  και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφειμ ο οποίος ανέπτυξε το επίκαιρο χαρμόσυνο και  αναστάσιμο  μήνυμα του  στους πιστούς μέσα απο τους λόγους του Χριστού  μετά την Ανάσταση του το οποίο αφορά  την χαρα και την ειρήνη του κόσμου.

https://youtu.be/OwAZ9WMNp10?si=0L43OtAaKhyBhKYq.

 

Την εορτή τίμησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινοτήτος Μετοχίου κ. Σταύρος Γιαμαρέλος καθώς  επίσης  πολλοί πιστοί συμμετείχαν  απο την Κύπρο την Αθήνα την Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων.

 

Τους ύμνους απέδωσαν ο Άρχων Υμνωδός της ΜΧΕ  κ. Γεώργιος Φερεντίνος  Πρωτοψάλτης  Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεότοκου Λαγκαδά εκ της  Ιεράς  Μητροπόλεως Λαγκαδά  ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

 

Μετα το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε πανηγυρική δοχή μερίμνη του κτήτορος του ιερού παρεκλησίου Δρ κ. Χαραλάμπους Μπούσια Μέγα Υμνογράφου του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας ο οποίος ευχαρίστησε θερμά  τους Σεβασμιωτάτους  Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πάντοτε ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του και Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την  αποδοχή της προσκλήσεως και την  λειτουργική παρουσία του στην εορτή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις.

 

Φωτογραφίες Φώτος Φωτίου

Δημήτριος Πετρογιάννης.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....