Η Εορτή του Αποστόλου Θωμά στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος την Κυριακή του Αντίπασχα, 23 Απριλίου 2023, στο Παλαιοχώρι Παγγαίου, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αποστόλου Θωμά.

Το εσπέρας του Σαββάτου 22 Απριλίου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, πλαισιομένου από Ιερείς της περιοχής. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος κατάλληλα στον Απόστολο Θωμά.

Την κυριώνυμο ημέρα εορτής ήτοι Κυριακή 23 Απριλίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το εσπέρας της κυριώνυμου ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός στον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από Ιερείς της επαρχίας.

Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Θωμά. Παρέστησαν οι πολιτικές αρχές της ευρύτερης περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Βουλευτή Νομού Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και λοιπών εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....