Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ανακοινώνει το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και των λατρευτικών εκδηλώσεων για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατά την οποία μάλιστα πανηγυρίζουν ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Ιερού Επισκοπείου (Δεσποτικό – Σκληβανιώτου 5) και πολλοί ακόμη Ιεροί Ναοί και Παρεκκλήσια.

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ έχει ως εξής:

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

21:00 μ.μ. Πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του Ιερού Επισκοπείου.

Νυκτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ.  Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας επί τη Εθνική Εορτή και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική, διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και με επίσημη πομπή μετάβαση στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλλεί Επιμνημόσυνη Δέηση. Στη συνέχεια, κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

17:15 μ.μ. Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας, επί τη συμπληρώσει ενός έτους από της λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στην Μαλεσίνα, εν μέσω της ενσκηψάσης θανατηφόρου πανδημίας.

17:30 μ.μ. Λιτάνευση Τιμίας Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος της Ευβοίας στην πόλη της Μαλεσίνας.

18:00 μ.μ.  Άφιξη της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

18:30 μ.μ. Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική, διαδικτυακή μετάδοση)

21:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία και χειροτονία Διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γουλεμίου.

(ραδιοφωνική, διαδικτυακή μετάδοση)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....