«Η Εθνική Αντίσταση είναι πρώτιστα η Πνευματική Αντίσταση»

Την βασιλόπιτα του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» ευλόγησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Συμεών στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας στη Λαμία, μετά από πρόσκληση της Προέδρου κ. Βασιλικής Λάζου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάχρης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, η Προϊσταμένη των ΓΑΚ Ν. Φθιώτιδος κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

Στις πατρικές του ευχές ο Ποιμενάρχης κ. Συμεών χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Η γλύκα της βασιλόπιτας μας παραπέμπει στην γλύκα της αντίστασης, γιατί η αντίσταση μέσα της έχει γλυκύτητα. Η αντίσταση είναι ένα κίνημα διαχρονικό  και όχι μιας χρονικής περιόδου, ένα κίνημα μάχης και πάλης, σύγκρουσης, αλλά και διαλόγου, που αποσκοπεί στην γλυκύτητα μιας καλύτερης ζωής, διότι είναι γλυκεία η ελευθερία, είναι γλυκιά η δικαιοσύνη, η χειραφέτηση, είναι γλυκιά η ανθρωπιά. Στην ορθόδοξη πνευματικότητα η αντίσταση έχει ένα βαθύ πνευματικό και εσωτερικό νόημα: αντίσταση στην αμαρτία, αντίσταση απέναντι στον κακό μας εαυτό, αντίσταση στο εγώ μας. Μία πνευματική αντίσταση που οδηγεί στην γλύκα της μετανοίας και της αποκατάστασης της σχέσης μας με τον Χριστό. Γι’ αυτό και έχουμε πάντοτε ανάγκη και εθνικής και πνευματική αντίστασης. Τελικά η Εθνική Αντίσταση είναι πρώτιστα η Πνευματική Αντίσταση».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι επίσημοι και οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν από την κ. Λάζου στο Μουσείο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....