Η γιορτή λήξης της Σχολής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» της Μητροπόλεως Νεαπόλεως

Σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα ζεστή και γιορτινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής χρονιάς, στην αίθουσα «Καισάρεια» του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επέδωσε τα πτυχία τους στους αποφοίτους της Σχολής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι σπουδαστές όλων των τάξεων, τόσο της Βυζαντινής Μουσικής όσο και της εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων όπως το Κανονάκι και το Λαφτ, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, δείγματα όσων διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Την εκδήλωση έκλεισε η Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων της Σχολής με παραδοσιακά τραγούδια.

Εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για τα αποτελέσματα της δουλειάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σχολής, τόσο από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Πάρη Γκούνα και τον Υπεύθυνο π. Ελευθέριο Κουτσαυτάκη όσο και από τους Καθηγητές και τους σπουδαστές, ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι η Μητρόπολη όχι απλώς θα συνεχίσει αλλά και θα επαυξήσει τη μέριμνα και το γενικότερο ενδιαφέρον της για τη Σχολή.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος η Πιστοποίηση του Υπουργείου Πολιτισμού θα παρέχεται όχι μόνο στους αποφοίτους του τμήματος Βυζαντινής Μουσικής, καθώς η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος, αλλά και σε ό,τι αφορά την εκμάθηση Παραδοσιακών Οργάνων.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....