Η Ι.Μ. Χαλκίδος συνεχίζει να ενισχύει τους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος στις 15 Νοεμβρίου 2021 απέστειλε προσωπικές επιστολές σε 344 πληγείσες οικογένειες από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαϊά στην Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα υπό του Νόμου δικαιολογητικά, με στόχο την οικονομική ενίσχυσή τους εκ των χρημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως και των δωρεών, που κατετέθησαν από Ιερές Μητροπόλεις και άλλους φιλανθρώπους αδελφούς για το σκοπό αυτό.

 

Μετά, λοιπόν, την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών από ορισμένο αριθμό πληγεισών οικογενειών και τον απαραίτητο έλεγχο των στοιχείων από το Συμβούλιο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως  εγκρίθηκε το ποσόν των 67.300 ευρώ, το οποίο κατανεμήθηκε και κατετέθη ήδη προς 68 πυρόπληκτες οικογένειες και το ποσό των 11.200 ευρώ, το οποίο κατανεμήθηκε και κατετέθη ήδη προς 23 φοιτητές, τέκνα πυροπλήκτων οικογενειών.

 

Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, η εξέταση των άλλων αιτήσεων, ενώ, εζητήθησαν από άλλους αιτούντες και συμπληρωματικά δικαιολογητικά, όπου έλειπαν αυτά.

 

Επίσης η τοπική μας Εκκλησία συνεχίζει να συμβάλλει στην ανακούφιση και στην προσπάθεια επανόρθωσης όλων των εν ανάγκη αδελφών μας. Έτσι, συν τοις άλλοις, από 1 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2021 κατέθεσε οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 58.288,51 ευρώ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....