Η Ι.Μ.Μαρωνειας τιμά την Επανάσταση με ειδικές εκδηλώσεις

Η  Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη του Εθνοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821 διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επετειακές εκδηλώσεις.

 

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

 

Παρασκευή 19-11-2021 Ώρα 17:00: Δοξολογία για την υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας της Θεοτόκου «Ελπίς Χριστιανών» (16ου αιώνος) εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και του αντιγράφου του Λαβάρου της Επαναστάσεως εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, το οποίο θα μεταφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, με την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Ώρα 18:00: Έναρξη Εσπερίδος στο Μέγαρον Μουσικής Κομοτηνής με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος και η προσφορά του εις τον Αγώνα του 1821», στην οποίαν θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Εσπερίδα θα προλογίσει η Καθηγήτρια κ. Μαρία Τζιάτζη, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., με Ομιλητές τους : α. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, με θέμα: «Κληρικοί της Θράκης και η Επανάσταση του 1821» β. Φωκίωνα Π. Κοτζαγεώργη, Αναπληρωτή Καθηγητή Α.Π.Θ., με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική» και γ. Γεώργιο Χρ. Τσιγάρα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Δ.Π.Θ., με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος»

 

Σάββατο, 20-11-2021 Ώρα 18:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Καθεδρικόν Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

 

Κυριακή, 21-11-2021 Ώρα 07:00: Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χειροτονία Πρεσβυτέρου και Δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Η Ιερά Μητρόπολη καλεί το Πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμμετάσχει στις ανωτέρω επετειακές εκδηλώσεις, «αποδίδοντας την δέουσα τιμή και ευγνωμοσύνη εις τους ήρωες του Γένους μας, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους “δια του Χριστού την Πίστην την Αγίαν και της Πατρίδος την Ελευθερίαν”» όπως σημειώνει σε μήνυμά της.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....