Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργίας και πιστοποίησης πολιτιστικής διαδρομής «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» από το Συμβούλιο της Ευρώπης, συμμετέχει ενεργά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Στόχος η διαδρομή αυτή να προστεθεί στις συνολικά 29 πιστοποιημένες διαδρομές στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια με θέμα: «Η Πολιτιστική Διαδρομή -Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Εξελίξεις και προοπτικές». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρεια
Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, Απόστολου των Εθνών», οι προοπτικές που δημιουργούνται από μία πιστοποίηση της διαδρομής από το Συμβούλιο της Ευρώπης και η σημασία μία τέτοιας διαδρομής για την ανάδειξη του έργου του Αποστόλου Παύλου αλλά και της περιφερειακής
ανάπτυξης.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Βασίλειος Δήμου.
Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους παρουσίασε τις τελευταίες στοχευμένες ενέργειες του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου για την ανάπτυξη και την προβολή της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία, όπως το δίγλωσσο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ακολουθώντας τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία» που δημιούργησε πρόσφατα η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το ειδικό ένθετο του εντύπου προσκυνημάτων της Πιερίας που αναφέρει αναλυτικά τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή καθώς και τον λαϊκό αγώνα δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι.
Επίσης, αναφέρθηκε περιληπτικώς στις καινοτόμες δράσεις που προτείνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Πιερίας, σχετικά με τη Δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής του Αποστόλου Παύλου.
«Η περιοχή μας έχει πολλά και ζωντανά τεκμήρια παρουσίας του Αποστόλου Παύλου και θεωρώ ότι η δημιουργία και πιστοποίηση πολιτιστικής διαδρομής θα μπορέσει να δώσει προστιθέμενη αξία στην Πιερία και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και από τουριστικής πλευράς, αλλά και από πλευράς ιστορίας και θρησκευτικής πίστης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμου.
Από την πλευρά όλων των συμμετεχόντων επισημάνθηκε το πόσο σημαντική είναι αυτή η πιστοποίηση, καθώς δίνει δημοσιότητα, ενώ αποτελεί σημαντικό λόγο επιλογής της από δυνητικούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται είτε για θρησκευτικό-προσκυνηματικό είτε ευρύτερα για πολιτιστικό τουρισμό.
Εταίροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διαδικασία υποβολής φακέλου υποψηφιότητας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής είναι η Περιφέρεια της Πάφου και η Περιφέρεια του Lazio της Ιταλίας, περιοχές από όπου έχει περάσει ο Απόστολος Παύλος. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διασύνδεση της διαδρομής του Αποστόλου των Εθνών μέσα από τις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, του Lazio της Ιταλίας και της Πάφου της Κύπρου, ώστε να προκύψει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό- πολιτιστικό προϊόν για τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....