Η Ιερά μητρόπολη Ύδρας τιμά το 1821 με τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις

Η Ιερά μητρόπολη Ύδρας τιμά το 1821 με επετειακές εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, αρχίζουν στην Ύδρα οι τριήμερες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Στις 17.00 θα τελεσθεί ο Μικρός Ἑσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Στις 18.30 θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και των παρεπιδημούντων Σεβασμιωτάτων Αγίων Αρχιερέων.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης στην Ύδρα. Το πρωί θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Στις 10.30 θα τελεσθεί η Δοξολογία και στη συνέχεια θα σχηματισθεί Λιτανευτική πομπή, η οποία θα καταλήξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Στις 17.00 θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Στις ιερές ακολουθίες θα ψάλει ο χορός “Άγιος Μακάριος Νοταράς” υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αγγέλου Διαμαντοπούλου. Τελετάρχης των εκδηλώσεων έχει ορισθεί ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός.

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ θα τελέσει το Κτιτορικό Μνημόσυνο του Μητροπολίτου πρώην Ύδρας κυρού Ιεροθέου.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....