Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτάσει το τριήμερο την Σύναξη πάντων των εν Φθιώτιδι Αγίων

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτάσει το τριήμερο 18, 19 & 20 Μαρτίου την Σύναξη πάντων των εν Φθιώτιδι Αγίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πανηγύρεως έχει ως εξής:

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

17:00 μ.μ. Εναπόθεση των Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ακολούθως θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση των Φθιωτών Αγίων, ιερουργούντος του αγίου Γενικού Αρχ. Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη και ψαλλόντων καλλικελάδων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

18:30 μ.μ. Ακολουθία  Β΄ Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

20:30 μ.μ. Δεύτερη Ακολουθία  Β´ Χαιρετισμών υπό του αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγ. Βλασίου Στυλίδος.

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

22:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγ. Βλασίου Στυλίδος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο. Θα ψάλλει χορός καλλικελάδων μοναζουσών.

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του αγίου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Νεραντζή, Συνοδικού Γραμματέως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και θα ψάλλει χορός μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», υπό την διεύθυνση του κ. Ανάργυρου Βλάχου, Καθηγητού του Ωδείου.

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Ιερόν Ευχέλαιον ενώπιον των Ιερών Λειψάνων, υπέρ πάντων των νοσούντων, υπό  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

12:30 μ.μ. Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Γενικό  Νοσοκομείο Λαμίας, προς παροχήν ευλογίας εκ του Ιερού Ευχελαίου.

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, όστις και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

18:00 μ.μ. Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ομιλητής:

Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυκας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», με θέμα: «Θεολογικά και Ανθρωπολογικά μηνύματα του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά».

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....