Η ιερά μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής τιμήθηκε στο Άνω Γαύριο της Άνδρου

Πλήθος πιστών και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου της Άνδρου, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο Έπαρχος Άνδρου, διατελούντες και υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Γαυρίου, ο Πλωτάρχης Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου , Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και ο συγγραφέας – εκδότης κ. Δαρδανός, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε βιβλίο με αναφορές στις πηγές του νερού στην Άνω Γαύριο, κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη λειτουργική συμμετοχή του εκτελούντος χρέη Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Καλλινίκου Τσούση, και του Εφημερίου Μαινήτων Αρχιμ. Θεοφάνους Κουλού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου και τα στελέχη του για τη μεγάλη, κοπιώδη και όντως θυσιαστική προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαϊάς στο νησί, ανεφέρθη στη σημερινή Ευαγγελική
Περικοπή, επισημαίνοντας ότι οφείλουμε να υποτάσσουμε το «εγώ» μας στο «εσύ» του Θεού και έτσι να αίρει ο καθένας το Σταυρό του, να ακολουθεί το Χριστό και να γίνεται μαθητής Του.
Προσέθεσε δε ότι σε κάθε κοινωνία και ιδιαίτερα στις μικρές, δεν έχουν θέση εγωισμοί, επάρσεις και μικροπρέπειες, που προς στιγμήν μπορεί να φαίνεται ότι δίνουν λύσεις, στην πραγματικότητα, όμως, αφήνουν πληγές στην ψυχή των ανθρώπων, δηλητηριάζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και δεν ταιριάζουν σε
Χριστιανικές κοινωνίες, με πολιτισμό και παράδοση.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση και τους συνεργάτες του, και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τα πολλά παιδιά, στα οποία προσέφερε δώρα και προς τα οποία απηύθυνε τις πατρικές του ευχές.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μεταβαίνει εκτάκτως στην ιερά νήσο Τήνο, τα δε προγραμματισμένα Θυρανοίξια θα τελέσει ο Εφημέριος της περιοχής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....