Μητροπολίτης Κισάμου : ” Ο Άγιος Οικουμένιος και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας”

Στολίστηκε τα γιορτινά του το παρεκκλήσιο του Αγίου Οικουμενίου, το οποίο ευρίσκεται στο προαύλιο των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, σημειώνοντας: «Σκεφτόμουν την ώρα του Τρισαγίου, που τελέσαμε με τους αδελφούς συλλειτουργούς, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, ο οποίος «ηρπάγη», ως λέγει και η Γραφή, με τρόπο δυσνόητο στην ανθρώπινη λογική, σκεφτόμουν τι σχέση μπορεί να έχει ο εκλιπών Ιεράρχης με τον Όσιο Οικουμένιο που σήμερα εορτάζει η Εκκλησία μας. Η σκέψη αυτή με οδήγησε στην διαπίστωση ότι ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος, αν και έζησε 17 και πλέον αιώνες μετά τον Άγιο Οικουμένιο, έχει άρρηκτη και άμεση σχέση μαζί του.

Ο Άγιος Οικουμένιος υπήρξε Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, ο Δράμας κυρός Παύλος, Επίσκοπος της αυτής Εκκλησίας, ο Άγιος Οικουμένιος υπήρξε ομολογητής της πίστεως, καθώς έλαβε μέρος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, ομολογητής και ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Παύλος, ο Άγιος Οικουμένιος υπήρξε κήρυκας και υπερασπιστής της αλήθειας του Χριστού, την οποία με παρρησία και στεντόρεια τη φωνή ομολογούσε και διατράνωνε, το αυτό και ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος, ο οποίος διακρινόταν για την αγωνιστικότητα του, την ευθύτητα και καθαρότητα του λόγου του και το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του.

Τι σημαίνει αυτός ο παραλληλισμός; Ότι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού πορεύεται εις τους αιώνες, διασχίζει την ιστορία, μεταμορφώνοντας τον κόσμο σε Εκκλησία, διατηρώντας ανόθευτη την πίστη στο δόγμα και την λατρεία Της. Ότι μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορούμε να βρούμε το πρόσωπο μας, να αναζητήσουμε την ταυτότητα μας και να οδηγηθούμε στην χαρά της Ανεσπέρου Βασιλείας του Θεού, καθώς αυτός είναι ο λόγος της δημιουργίας μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Αμφιλόχιος. Τόσο εις τον Εσπερινό, όσο και εις την Θεία Λειτουργία πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ι. Ναό και τον προαύλιο χώρο, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, με ευχάριστη νότα την παρουσία μέρους της Σχολικής Κοινότητας του τόπου, με όλα τα παιδιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, και το φιλοξενούμενο στους χώρους των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως Νηπιαγωγείο, να γεμίσουν με χαμόγελα και ελπίδα τον Ι. Ναό και τους προαύλιους χώρους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....