Η κοπή της Bασιλόπιτας στο Ιερό Ησυχαστήριο Άξιόν Εστι και το Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αναστασίου

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη στον Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας, για να ευχηθεί στην Αδελφότητα, με αφορμή την είσοδό μας στο νέο έτος και να ευλογήσει την Βασιλόπιτα.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στο Αρχονταρίκι της Μονής, ευχήθηκε στην Καθηγουμένη Χριστονύμφη Μοναχή και στις Αδελφές της Μονής κάθε ευλογία από τον καιρούς και χρόνους εν τη ιδία Αυτού εξουσία θέμενο Κύριο και το αρξάμενο έτος να είναι ειρηνικό, καρποφόρο πνευματικά και ελπιδοφόρο.

Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος μετέβη στον τάφο του μακαριστού Γέροντος και κτήτορος της Μονής αοιδίμου Αναστασίου ιερομονάχου και έψαλλε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του, αλλά και των ψυχών των μακαριστών Αδελφών της Μονής, που είναι ενταφιασμένες στο κοιμητήριο, Θεοδούλης, Χριστοδούλης και Άννης.

Τον Σεβ. κ. Κύριλλο συνόδευαν ο Εφημέριος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....