Η κοπή της Bασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας ευλόγησε την Βασιλόπιτα για το νέο έτος 2023 σε αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους όσοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ευλογημένο από τον «αιώνων ποιητή και Δεσπότη» Κύριο Ιησού Χριστό το ήδη αρξάμενο έτος 2023, ειρηνικό και σωτήριο. Επίσης, σημείωσε ότι η χρονιά που μας πέρασε σημάδεψε τα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα, αφού συμπληρώθηκαν 100 έτη από τη Μικρασιατική τραγωδία, την οποία πάντοτε πρέπει να ενθυμούμαστε και να αντλούμε διδάγματα για το μέλλον μας. Τέλος, ευχήθηκε να συνεχισθεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως, Δήμου και Συλλόγου για την προαγωγή της τοπικής κοινωνίας και για την καλλιέργεια άσβεστης της μνήμης των προγόνων μας, η οποία θα αποτελεί φως για την πορεία όλων μας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον εγκάρδιο χαιρετισμό του ευχήθηκε χρόνια πολλά και συνεχάρη την Πρόεδρο κ. Ευτυχία Μαρινάκη και τα Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών για τη δράση τους, σημειώνοντας ότι είναι ένα ενεργό σωματείο με μεγάλη συνεισφορά στον τομέα της διατήρησης της παράδοσης και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικρασίας.

Ακολούθως η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, τους παριστάμενους Αντιδημάρχους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και αγάπη.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι της Ενοριών του Ιερού Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Παναγίας Ελεούσας πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός και Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης, Μεταμρφώσεως του Κυρίου πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και Χοράρχης της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Ιωάννης Αρώνης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, Μαρία Ρουμελιωτάκη και Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Παναγιώτης Σαρρής, η Πρόεδρος κ. Ευτυχία Μαρινάκη, και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, και πολλά Μέλη και φίλοι του Συλλόγου με τις οικογένειές τους.

 

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντρίου

 

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντρίου

 

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενή πρόσκληση του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντρίου, μετέβη στις εγκαταστάσεις του στο γήπεδο του χωριού και ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Εμμανουήλ Μακράκη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους του παρόντες το νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον Κύριο, ειρηνικό και να φέρει αγάπη και ομόνοια στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Επίσης, ο Σεβ. συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου για την νέα αίθουσα που στεγάζεται ο Σύλλογος και τα Μέλη του έχουν με πολύ μεράκι και αγάπη τοποθετήσει ενθυμήματα από τη ζωή του Κεντρίου, που ζωντανεύουν μνήμες μιας άλλης εποχής.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Κεντρίου πρωτ. Γεώργιος Κανάρης, ο Εφημέριος της ενορίας Μεσελέρων Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπρας κ. κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, Μαρία Ρουμελιωτάκη και Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Μακράκης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου και αρκετοί κάτοικοι του Κεντρίου με τις οικογένειές τους. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....