Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ Νεκτάριος ενώπιον των τοπικών αρχόντων και εκπροσωπούντων του ιερού κλήρου και των εκκλησιαστικών επιτρόπων ιερέων και συνεργατών έκοψε την άγιοβαςιλόππιτα στο επισκοπείο της ιεράς Μητροπόλεως !  Αυτό το έθιμο θεσπίσθηκε εδώ και είκοσι χρόνια από τότε δηλ που εγκαταστάθηκε ο σεβασμιώτατος ως μητροπολίτης στην Κέρκυρα!
Στην τελετή παρέστησαν η κ Περιφερειάρχης κ Ρόδη Κράτσα μετά δύο αντιπεριφερειαρχών και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, της κ Δημμάρχου κ Μερόπης Υδραίου κεντρικού δήμου Κέρκυρας και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημητρίου Μεταλληνού. Του Σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα ρωμαιοκαθολικών αδελφών μας κ Γεωργίου Αλτουβά.  Των εκπροσώπων όλων των στρατιωτικών, ναυτικών, αστυνομικών εκπαιδευτικών, πυροσβεστικών κλπ αρχών του τόπου, και εκπροσώπων των ιερέων της μητροπολιτικής επαρχίας, των ιεραποστολολικών και των στελεχών των ιδρυμάτων μας κ λ π. Κατά την Ιεράν  ακολουθίαν έψαλαν οι καθηγηταί και μαθηταί της σχολής εκκλησιαστικής μουσικής της Ιερας Μητροπόλεως μας.
Ο Σεβασμιώτατος μετά την τελετήν ευχήθηκε στούς παρισταμένους δια το νέον έτος περί της αξίας του χρόνου και κυρίως μίλησε για την διάκρισην της αξιοποιήσεως αυτου! Συνεχίζοντας είπε ότι ή  ποιότητα του χρόνου εξαρτάται από εμάς τούς ανθρώπους με το πώς θα τον χρησιμοποιήσωμε με έργα αρετής και πίστεως ή με έργα αμαρτίας και απιστίας; Μάλιστα ανέφερε το γεγονός περιφρόνησις της πίστεως από μέρους του  Μόσιαλου αλλά και άλλων που υπονομεύουν την πίστην και την ζωήν της εκκλησίας! Και κάλεσε τους ιερείς και τα στελέχη της ιεραποστολικής μας δραστηριότητος να αναλάβουμε δυνάμεις πνευματικές για να περιφρουρήςωμε το έργο μας που ο θεός μας ανέθεσε κατά το 2022, πρός τους άρχοντες ζήτησε την συνεργασία και την συμπόρευση για την πρόοδο της Κέρκυρας μας και την ανύψωση της και από πλευράς πνευματικής αλλά και υλικής των ανθρώπων μας και αδελφών μας! Έδωσε τις πατρικές ευχές του και την αγάπη του εξέφρασε σε όλους.
Αντιφώνησαν και η κ Περιφερειάρχης και η κ Δήμαρχος και ο Σεβ αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρας Ρωμαιοκαθολολικών του νησιού μας. Στο τέλος διανεμήθηκε η άγιοβαςιλόππιτα και έληξε η σεμνή τελετή!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....