Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Πάρο- Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Παναγία Εκατονταπυλιανή

Πανηγυρικώς εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη νήσο Πάρο. Την Κυριακή 13-3-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας  κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ της Απολύσεως και συμφώνως προς το τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα.

 

Σε κατανυκτικό κλίμα τελέσθηκε την Α’ Κυριακή των Νηστειών 13-3-2022, ο δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  κ. Καλλινίκου και με την συμμετοχή ιερέων της νήσου. Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Μοστράτο με θέμα: «Ορθοδοξία, ο πολύτιμος θησαυρός».

 

 

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εκ βαθέων «τον πολιό Γέροντα και πολυσέβαστο και αγαπητό στον ίδιο αλλά και σε όλο τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας π. Αλέξανδρο Μοστράτο για την θεολογικότατη και πνευματικότατη ομιλία του που με τον δικό του απλό και διδακτικό τρόπο προσέφερε ως τροφή ψυχοφελή σε όλους μας, τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους ακροατές του ραδιοφωνικού μας σταθμού».

Αντίστοιχα τελέσθηκε και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου ο δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως και ομιλητή τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Αρχιμ. Χρυσόστομο Σταυράκη με θέμα: «Πτώση και Ανάσταση, το νόημα και η δύναμη της μετανοίας».

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....