Η Κυριακή της Τυρινής στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Νεοχωρίου του Βοσπόρου. Συλλειτούργησαν ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Παπάζογλου, Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σαριλάρ, της πολύπαθης από τους συνεχείς σεισμούς Αντιοχείας, και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου. Έψαλαν εμμελέστατα οι τακτικοί Ιεροψάλτες της Κοινότητος, Νίκος Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Ρακτιβάν.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η Ακολουθία του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, που σηματοδοτεί την είσοδο στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

«Ευχηθήκαμε και προσευχηθήκαμε, όπως ο Κύριός μας διήλθε όλη αυτή τη πορεία προς τον εκούσιο θάνατο και την ζωηφόρο Ανάστασή Του, έτσι και οι αδελφοί μας, που έπαθαν τόσα τραγικά από τους φονικούς σεισμούς, να ανακάμψουν και να επανέλθουν το ταχύτερο στην κανονική τους ζωή», επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Κοινότητος.

Ακολούθησε, μέσα σε ευχάριστο κλίμα, δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

Η Κοινότητα Νεοχωρίου εύχεται σε όλους να διατρέξουν και εφέτος αυτόν τον πνευματικό δρόμο με υγεία, κατάνυξη και μετάνοια και να αξιωθούν να προσκυνήσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....