Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ι.Μονή Βαλουκλή

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου, της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε, κατά το έθος, στο Καθολικό της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βαλουκλή, με τη συμμετοχή των Σεβ. Ιεραρχών Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Συνοδικός Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Αγιορείτες Πατέρες, κληρικοί, μοναχοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής του Αγίου Όρους και της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από το εξωτερικό.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στον Τάφο του αοιδίμου προκατόχου του, Πατριάρχου Δημητρίου, μνημονεύοντας όλους τους Πατριάρχες, Ιεράρχες και Μ. Ευεργέτες του Γένους που αναπαύονται στον αυλόγυρο της Μονής. Στη συνέχεια, μετέβη στο παρακείμενο Β΄ Κοιμητήριο της Μονής όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, «των πατέρων και αδελφών ημών, ων τα ονόματα Κύριος γιγνώσκει».

Κατόπιν, στον αυλόγυρο της Μονής, ο Πατριάρχης συνάντησε και ευλόγησε πατρικώς όμιλο προσκυνητών από την Ι. Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, αλλά και ομίλους καθηγητών και μαθητών σχολείων της Ελλάδος.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....