Η Κυριακή των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Κεντρί Ιεράπετρας

Tην Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ενορία Κεντρίου Ιεράπετρας.

Πριν την απόλυση τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Γεωργίου Βενετσανάκη (εννεάμηνο), Εμμανουήλ Μπαχλιτζανάκη (τρίμηνο), Μαρίας Αστροπεκάκη (εννεάμηνο) και Ευαγγέλου Πατεράκη (συναπάντημα).

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε για τις Μυροφόρες γυναίκες που αντίκρισαν το κενό μνημείο, για την τόλμη, την πίστη και την αγάπη τους προς τον Διδάσκαλο Κύριο και ότι αξιώθηκαν πρώτες να μάθουν για την Ανάσταση του Κυρίου από τον Άγγελο και να ξεναγηθούν στο κενό μνημείο, με προεξάρχουσα την «άλλη Μαρία», την Παναγία μας. Όπως σημείωσε, στις δύσκολες ώρες του Χριστού, όλοι, μηδέ αυτών των μαθητών του εξαιρουμένων, μένουν απλοί παρατηρητές των γεγονότων. Εκείνες όμως που τολμούν κινούμενες από καρδιακή αγάπη και τον πόθο προς τον Διδάσκαλο τους είναι οι απλές και αφανείς γυναίκες, οι Μυροφόρες, αλλά και κρυφοί μαθητές του Κυρίου, που γίνονται όργανα και επιτρατεύονται για να υπηρετήσουν το σχέδιο του Θεού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Γεώργιος Κανάρης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν  πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, Μαρία Ρουμελιωτάκη και Χρύσα Χατζημαρκάκη.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....