Η Κυριακή του Ασώτου στη Ν. Φιλαδέλφεια- Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Καλογραίζα

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 (Β’ Κυριακή Τριωδίου – Ασώτου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύ διδακτική Ευαγγελική παραβολή του Ασώτου υιού (Λκ. ιε΄ 11-32) και στα βαθύτερα νοήματα που αυτή εκφράζει.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την απεριόριστη ευρύχωρη ευσπλαχνία και απερίγραπτη στοργή του Θεού και Πατρός προς όλους μας και προς όλα τα παραστρατημένα παιδιά του, λέγοντας: «Η παραβολή του Ασώτου υιού ανατρέπει τον ηθικισμό μας. Ο Θεός, ως στοργικός Πατέρας, ποτέ δεν απομακρύνεται από κοντά μας και ποτέ δεν μας εγκαταλείπει. Περιμένει υπομονετικά και με πατρική στοργή την μετάνοιά μας και την επιστροφή μας σε Αυτόν… Ο Θεός μας είναι Θεός της αγάπης και του ελέους. Αγαπάει και συγχωρεί, αυτούς που ελεύθερα το ζητούν. Η συγχώρεσή μας όμως από το Θεό περνά μέσα από τον πλησίον. Για να πάρουμε συγχώρεση από τον Θεό, πρέπει και εμείς να συγχωρέσουμε τους άλλους που μας πρόσβαλαν και να ζητήσουμε συγγνώμη από εκείνους που αδικήσαμε».

 

 

 

 

Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Καλογραίζα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας, που βρίσκεται στη συνοικία της Καλογραίζας Νέας Ιωνίας (οδ. Βοσπόρου & Κρήνης) και στο οποίο φυλάσσεται απότμημα εκ του ι. λειψάνου της Αγίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο της Αγίας Φιλοθέης, στον δυναμικό της χαρακτήρα και στην θαυμαστή πίστη της, στην οποία στηρίχθηκε και δημιούργησε πολλά κοινωφελή εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά έργα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

i-eorti-tis-agias-filotheis-stin-kalograiza 2022 005

i-eorti-tis-agias-filotheis-stin-kalograiza 2022 004
i-eorti-tis-agias-filotheis-stin-kalograiza 2022 003
i-eorti-tis-agias-filotheis-stin-kalograiza 2022 002
i-eorti-tis-agias-filotheis-stin-kalograiza 2022 001

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....