Πανηγυρίζει η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία»

Πανηγυρίζει η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα της Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

 

Μοναστική ιεραποστολική Αδελφότητα, που συστάθηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια, από έναν σπάνιο πνευματικό ηγέτη, έναν άνθρωπο φωτισμένο και χαρισματικό, τον αείμνηστο Γέροντα Θεόφιλο Ζησόπουλο (1930-2013). Έδρα της Αδελφότητας είναι η Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, η δράση της όμως επεκτείνεται πολύ παραπέρα.
Πτυχές του ιεραποστολικού έργου, τις οποίες οραματίστηκε και υλοποίησε ο μακαριστός π. Θεόφιλος και συνεχίζονται σήμερα με τον Πνευματικό της Αδελφότητας Αρχιμ. π. Νικάνορα, είναι:
– Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής για κυρίες και Χριστιανικές Ομάδες για μαθητές, σε Ιερές Μητροπόλεις της Μακεδονίας, με την ευλογία των οικείων Επισκόπων.
– Το μηνιαίο περιοδικό «Αγία Λυδία».
– Εκδόσεις πνευματικού και εθνικού περιεχομένου.
– Η Κατασκήνωση «Η Χαρά των Παιδιῶν», που από το 2010 λειτουργεί σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις και έχει διαγράψει μια επιτυχή πορεία 40 χρόνων. Εδώ φιλοξενήθηκαν, μέχρι σήμερα, 25.000 και πλέον ελληνόπουλα, που έζησαν και διδάχθηκαν τα ιδανικά και τις αξίες του Γένους μας.
– Φιλοξενία παιδιών από ομόδοξες χώρες, παιδιών που δοκιμάστηκαν από τον πόλεμο, την ανέχεια, την ορφάνια. 20.000 παιδιά από την Λευκορωσία, πληγέντα από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ, από την Ουκρανία, την Γεωργία, την Ρωσία, την Τσεχία, Σερβία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βορειοηπειρωτόπουλα από την Αλβανία, ελληνόπουλα από την Ρουμανία, γνώρισαν τήν Ελλάδα, πλησίασαν την Εκκλησία και επέστρεψαν στις πατρίδες τους γεμάτα εφόδια για το μέλλον κι ακόμη γεμάτα ευγνωμοσύνη για την Ελλάδα.
– Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Λυδία η Φιλιππησία», που φέρνει τον αναπλαστικό λόγο του Θεού στο σπίτι και την ψυχή των ακροατών.
– Ο Εκκλησιαστικός Τηλεοπτικός Σταθμός 4Ε, που εκπέμπει επίγεια στην Β. Ελλάδα, δορυφορικά και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο, κορυφαίο επίτευγμα του εμπνευσμένου Γέροντα.
Σήμερα, η Αδελφότητα «Αγία Λυδία», με τις θεοπειθείς ευχές του μακαριστού κτίτορός της, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής μας, συνεχίζει το πολύπλευρο ιεραποστολικό έργο της, προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν του λαού Του.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....