Η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μητρόπολη Ρεθύμνης

Κατά την εκκλησιαστική τάξη και με πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις των Αγίων ενδόξων, μεγάλων, θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Κατά τον Εσπερινό της Εορτής των Αγίων, το απόγευμα του Σαββάτου, 20ής Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθους πιστών.

Το πρωί της Κυριακής, 21ης Μαΐου 2023, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, το ένα κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, προστάτες και εφόρους της ιστορικής Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην πολυτίμητη προσφορά των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης τόσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και για το ανθρώπινο πρόσωπο, τονίζοντας την ανάγκη να αναδεικνύονται πάντοτε, και σε όλα τα επίπεδα της ζωής, ηγέτες με πίστη στο Θεό και σεβασμό στον άνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τον Ηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Τίτο Βαμβακά, και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου την ενίσχυση του Θεού για τη συνέχιση του έργου τους εις δόξαν της Εκκλησίας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....