Ι. Παράκληση στον Όσιο Νικηφόρο-Μνημόνευση Δωρητών

Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην επί γης πατρίδα Του, το Συρικάρι Κισάμου, τελούνται Θείες Λειτουργίες και Ιερές Παρακλήσεις, τόσο σύμφωνα με το μηνιαίο Πρόγραμμα, ως επίσης και όταν όμιλοι προσκυνητών οργανώνουν προσκύνημα μετά Θείας Λειτουργίας ή Ιεράς Παρακλήσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και σελίνου   κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Ι. Παράκληση όπου, συνεπικουρούμενος και υπό Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας, μνημονεύθηκαν τα χιλιάδες ονόματα που έχουν καταγραφεί στην παρρησία του Ι.Προσκυνήματος (περισσότερα των 17.000).

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, στον λόγο του, αναφέρθηκε στο «μέγα και θαυμαστό γεγονός των ιερών εγκαινίων του προσκυνήματος», ως επίσης και στους «μεγάλους δωρητές και ευεργέτες του», σημειώνοντας: «Κατά τα ιερά εγκαίνια του μεγάλου αυτού προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου, του μεγάλου και θαυματουργού Αγίου των καιρών μας, στην γενέθλιο γη Του, το Συρικάρι Κισάμου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ.κ. Δημητρίου, ζήσαμε μοναδικές στιγμές πνευματικής ανάτασης και ιερής συγκίνησης· στιγμές που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην ψυχή και την καρδιά μας· στιγμές που ο λόγος: «θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού» βεβαιώθηκε και βιώθηκε περίτρανα ως αλήθεια και εμπειρία της πίστεως μας.

Το όραμα μας δια την δημιουργία του ιερού ετούτου προσκυνήματος, η προσευχή μας προς τον Όσιο Νικηφόρο, εισακούστηκε και φώτισε πρόσωπα χαριτωμένα· πρόσωπα που, με περισσή προθυμία και διάθεση, συνέτρεξαν και ήλθαν αρωγοί και συγκυρηναίοι. Η προσφορά της αγάπης των μας συγκινεί και μας υποχρεώνει: «Πείτε μας τι χρειάζεται, τι πρέπει να γίνει και θα γίνει»!, η απάντηση όλων αυτών των ευλογημένων προσώπων στις εκκλήσεις μας δια την ολοκλήρωση του ι. προσκυνήματος, καθώς οικονομικές δυνατότητες τέτοιους εύρους ανύπαρκτες από πλευράς μας. Αξιοχρέως και ευγνωμόνως πάντα μνημονεύουμε τους επιχειρηματίες κ.κ. Ιάκωβο Χονδράκη, Εμμανουήλ Σβουράκη, Γεώργιο Λυμπεράκη, Ιωάννη Γελασάκη και Αντώνιο Γελασάκη. Ιδιαίτερα δε τον κ. Ιάκωβο Χονδράκη, ο οποίος ποικιλοτρόπως και πολυτρόπως συνέτρεξε και συνέβαλε εις την ολοκλήρωση του ιερού προσκυνήματος.

Ομού μετά της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Κισάμου ως και άλλων πολλών μεγάλων ευεργετών, ευεργετών, δωρητών και αφιερωτών, ως και των δωρητών του οικοπέδου, κληρονόμοι της ευλογημένης οικογένειας του Οσίου: Νικόλαος Νικολακάκη και Ευστράτιος Μανδραμπαζάκης ομού μετά της μακαριστής, πλέον, γερόντισσας Άννας Κωστογιαννάκη (ανιψιά του Οσίου), η οποία και δώρισε την πατρική οικία του Οσίου εις την Ι. Μητρόπολη. Ταπεινά ευχόμεθα και προσευχόμεθα οι πρεσβείες του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού όπως συνοδεύουν τον άπαντα βίο πάντων ημών», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, ο οποίος στο τέλος της Ι. Παρακλήσεως, προσέφερε σε όλους τους προσκυνητές ένα «μεγάλο πνευματικό θησαυρό», όπως είπε. Έκδοση της Ι. Μητροπόλεως μας η οποία περιλαμβάνει ανέκδοτες, μέχρι τώρα, επιστολές του Οσίου Ανθίμου της Χίου προς τον Όσιο Νικηφόρο και τον Όσιο Ευμένιο τον νέο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....