Η Πρέβεζα εόρτασε τα 110 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, τιμήθηκε η 110η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Πρέβεζας από τον οθωμανικό ζυγό, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Στη Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία που ακολούθησε αμέσως μετά, παρέστησαν ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, οι Βουλευτές Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης και κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας,  ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Χρυσούλα Τόμπρου – Γκίνη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Προϊσταμένη της Β’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Φανή Μπισκανάκη, ο Διευθυντής Σπουδών της ΑΕΝ Πρέβεζας κ. Παντελής Κίκερης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων της  πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Φιλόλογος Καθηγητής κ. Κοσμάς Κοψάρης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τούς Φορείς της πόλεως στο Μνημείο Ελευθερίας πλησίον του κάστρου του Αγίου Ανδρέα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....