Η Πρώτη Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Φολέγανδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθεος Β΄ μετέβη χθες  το πρωί στη Φολέγανδρο και, άμα τη αφίξει του, τέλεσε την πρώτη για την εφετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή Ιερά Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και την συνευχητική παρουσία του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Κωνστ. Παπαδόπουλου, όλων των μαθητών και Εκπαιδευτικών κάθε εκπαιδευτικής Βαθμίδας της νήσου, της Δημάρχου Φολεγάνδρου κας Ευθ. Παπαδοπούλου, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών Φολεγανδρίων πιστών.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε για το ρόλο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην πνευματική βελτίωση των πιστών, στη σημασία της σωματικής και πνευματικής νηστείας και της αλληλοσυγχωρήσεως, ενώ ανεφέρθη στις θαυματουργικές επεμβάσεις της Θεοτόκου, χάρη στις οποίες διεσώθη η Φολέγανδρος από δεινά και σε ανάμνηση των οποίων η Θεοτόκος τιμάται στο νησί ως “Μαρτιάτισσα” και ως “Μαγιάτισσα”.
Ευχαρίστησε ενθέρμως τους Εκπαιδευτικούς και ιδιαιτέρως τους Μαθητές για την με τάξη και κατάνυξη συμμετοχή τους στην Ιερά Ακολουθία, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες, διένειμε εκπαιδευτικό υλικό και, στα μικρά παιδιά, παιχνίδια, και ευχήθηκε σε όλους για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί το εσπέρας, ώρα 7, από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1” , o Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Φολεγάνδρου Οικον. Κωνσταντίνο Χαρούλη.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....