Η πρώτη ημέρα του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Λισσαβώνα

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά της τιμίας αυτού συνοδείας, αφίχθη  το πρωί της 14ης τρέχοντος μηνός Μαϊου, στο αεροδρόμιο της Λισσαβώνας προσκεκλημένος του Διεθνούς Κέντρο Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου Βασιλιάς Αμπντουλάχ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ (KAICIID), προκειμένου μετάσχει στο 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ του (14-16/05) ως κύριος ομιλητής της ενάρξεως αυτού, στην νέα του έδρα στην Λισσαβώνα.

Τον Παναγιώτατο υπεδέχθη ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων με συνεργάτες της Μητροπόλεως, οι οποίοι θα συνεπικουρούν την ΑΘΠ κατά την εκεί παραμονή της, ο εξοχώτατος πρέσβης της Ελλάδος στην Πορτογαλία κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και η Υπεύθυνη Πρωτοκόλλου  του KAICIID.

Στο ξενοδοχείο τον υπεδέχθησαν, ο Γενικός Γραμματέας του KAICIID Dr. Zuhair Alharthi, με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία και ο εξοχώτατος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πορτογαλία κ. Ελπιδοφόρος Οικονόμου.

Κατόπιν, η ΑΘΠ μετέβη το Πατριαρχικό Σεμινάριο (Seminário Maior de Cristo Rei dos Olivais) όπoυ και υπαντήθη υπό του Σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου Πατριάρχου Λισσαβώνας d. Ruis I και του βοηθού επισκόπου του.

Ακολούθησε ιδιαιτέρα συνάντηση των δύο συνοδειών και έπειτα μετεβησαν στο αφιθέατρο του Σεμιναρίου όπου ο Πατριάρχης Λισσαβώνας προσεφώνησε καταλλήλως την ΑΘΠ ενώπιον του Ιερατικού Συμβουλιου (Consiglio Presbytrao) και σπουδαστών του εν λόγω Σεμιναρίου. Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε και ομίλησε διδακτικά και εγκάρδια καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Με το πέρας της συνάξεως Η ΑΘΠ ο Πατριάρχης  ξεναγήθηκε στου χώρους του Σεμιναρίου ενώ ακολούθησε  γεύμα  προς τιμήν του, μετεχούσης της Πατριαρχικής συνοδείας, του Ιερατικού Συμβουλίου και υποψηφίων κληρικών, σπουδαστών του Σεμιναρίου.

Το εσπέρας ο εξοχώτατος πρέσβης της Ελλάδος παρέθεσε δείπνο στην ΑΠΘ τον Πατριάρχη και την συνοδεία του, στο οποίο παρευρέθη και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την Πατριαρχική συνοδεία αποτελούν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamianovych.

Ιερά Μητρόπολις Ισπανίας και Πορτογαλίας

Φωτό: Ελευθέριος Δακαλάκης

περισσότερα στην πηγη ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....