Η πρώτη του νέου έτους στη Χίο

Με την προσήκουσαν εκκλησιαστικήν λαμπρότητα και τάξιν ετελέσθη η Θεία Λειτουργία της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Αγ. Βασιλείου στον Ι. Μητρ. Ναό Χίου. Τον ιερουργούντα Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκον επλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Μουσάς και ο Αρχιδιάκονος κ. Απόστολος Λάρδας, ενω τους χορούς των ιεροψαλτών διηύθηναν οι κ.κ. Δημήτριος Δημητρακόπουλος και Αντώνιος Κυδώνης.

Κατα την Θ. Λειτουργίαν ο Σεβ. Χίου ανέγνωσε την Πράξιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της αγιοκατατάξεως του Ιερομάρτυρος Πλάτωνος Μητροπολίτου Χίου (του Φραγκιάδου) και των συν αυτώ αναιρεθέντων Χίων Κληρικών, δεδομένου οτι κατά το αρξάμενον σωτήριον έτος 2022 συμπληρούνται 200 έτη από του μαρτυρίου των(1822).

Μετά την Θ. Λειτουργίαν ο Χίος Ποιμενάρχης ετέλεσεν την Δοξολογίαν επι τη ενάρξει του νέου έτους , ευλόγησεν την αγιοβασιλόπιτταν της Ι. Μητροπόλεως και απηύθηνε λόγους ευχετικούς με πνευματικόν περιεχόμενον.

Παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στέλ. Καμπούρης και Παντ. Μπουρνιάς, ο Διοικητής της 96ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Κων. Κολοκοτρώνης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντ. Μπουγδάνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Βουράκης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντού Χίου κ. Χ. Κυπραίος και ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Βεργίνας.

Επίσης ο Σεβ. Χίου ετίμησε με το παράσημον της Ι. Μ. Χίου τον Θεολόγον κ. Βασίλειον Βοξάκην για την πολυμερή επιστημονικήν του προσφοράν στην Ι. Μ. Χίου.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....