Η Ρόδος γιόρτασε τον Πολιούχο της

Του πανηγυρικού Εσπερινού της Μνήμης του, 13 Νοεμβρίου 2021, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του μαρτυρίου του Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου και των Νεομαρτύρων γενικότερα.

Την κυριώνυμη ημέρα της Μνήμης του Αγίου Πολιούχου μας της Ακολουθίας του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος , συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου αγίου Νουβίας και του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τονίζοντας ιδιαίτερα την προσφορά της Εκκλησίας στην διατήρηση της αυτοσυνειδησίας του Γένους μας και την συμβολή των Νεομαρτύρων στη διάσωση του φρονήματος του Ορθοδόξου πληρώματος.

Τους ύμνους κατά τον Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία απέδωσε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου. Παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Μάνος Κόνσολας, κ. Βασίλειος Υψηλάντης και κ. Ιωάννης Παππάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνιος Καμπουράκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου στο κέντρο της πόλεως (συντομότερη εφέτος εξαιτίας της πανδημίας), συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου. Η πομπή κατέληξε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου έλαβε χώρα η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η απόλυση παρουσία των Κληρικών της πόλεως Ρόδου και των Αρχών. Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα μετέσχε αντιπροσωπευτικά στη Λιτανεία.

“Άγιε Πολιούχε μας Νεομάρτυς Κωνσταντίνε σκέπε και φύλαττε την πόλη σου, προστάτευε τους κατοίκους της και πρέσβευε να λυτρώσει ο Κύριος τον κόσμο του από την ενεστώσα δοκιμασία της πανδημίας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....