Η Τιμία Κάρα Του Αγίου Νεομάρτυρος Γεδεών Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς

Την Ιερά Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Γεδεών, πολιούχου Τυρνάβου υποδέχθηκε με μεγάλη πνευματική χαρά και συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς.

Το Ιερό Σέβασμα, το οποίο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, κόμισε στην τοπική μας Εκκλησία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος, ο οποίος χοροστάτησε στην Δοξολογία που τελέστηκε μετά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ.Ιερώνυμο για την ιδιαίτερη αυτή Ευλογία σε αυτή την δύσκολη εποχή «που μαστίζεται από πολυειδείς κρίσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από την πλευρά του ο Ποιμενάρχης μας κ.Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Πειραιώς, επεσήμανε πως «τα Ιερά Λείψανα δεν ανήκουν μόνο σε μία περιοχή ή σε μία μόνο πόλη, αλλά σε όλη την Ορθοδοξία γιατί οι Άγιοι δεν είναι ενός τόπου ή μιας Μητροπόλεως, αλλά είναι όλης της Εκκλησίας και είναι για όλο τον κόσμο που επικαλείται τις ευχές τους».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....