Η Βέροια υποδέχεται σήμερα την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο πλαίσιο της 5ης Ιατρικής Εβδομάδας του Αγίου Λουκά του Ιατρού υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας από τις 26 έως τις 29 Μαΐου.
Με την ευκαιρία της εορτής της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά που εορτάζεται ετησίως στις 29 Μαΐου, η Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας θα φιλοξενήσει τον Ιαματικό Άγιο Παντελεήμονα, προκειμένου οι ευλαβείς προσκυνητές να λάβουν τη χάρη και την ευλογία των δύο Αγίων Ιατρών.
Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού θα παραμείνει ανοιχτός το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ..
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Σάββατο 27 Μαΐου
7:00 π.μ. Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
12:30 μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Άγιο Παντελεήμονα
7:00 μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός – Ιερό Ευχέλαιο
Κυριακή 28 Μαΐου
7:00 π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία
7:00 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού
Δευτέρα 29 Μαΐου
7:00 π.μ. Όρθρος – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού
7:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση – αναχώρηση Τιμίας Κάρας
Πληροφορίες: Τηλ. 6984962569 (π. Ιωσήφ)
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....