Επίσημη εγκατάσταση-Ενθρόνιση της προσφάτως εκλεγείσης νέας Ηγουμένης, Μακρίνης Μοναχής στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου, όπου τέλεσε την επίσημη εγκατάσταση-Ενθρόνιση της προσφάτως εκλεγείσης νέας Ηγουμένης, Μακρίνης Μοναχής, εις διαδοχήν της μακαριστής  Γερόντισσας Νεκταρίας, η οποία επί 32 χρόνια ηγουμένευσε στο Ιερό Ησυχαστήριο και επί 60 συνολικά εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή.

Μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος προσφώνησε την ενθρονισθείσα Γερόντισσα Μακρίνα, τονίζοντας ότι η Ηγουμένη είναι για τα Ιερά Κοινόβια η πνευματική μητέρα των αδελφών, η οποία καλείται με αγάπη, διάκριση και υπομονή να φροντίζει για την πνευματική καλλιέργεια των μοναζουσών, οι οποίες έχουν κοινό σκοπό της ζωής τους μέσα από την κάθαρση και τον θείο φωτισμό, να φθάσουν στην ποθούμενη κατά χάρην θέωση. Στην Ακολουθία μεταξύ των άλλων συμμετείχε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Αρχιμ. Νικόδημος Σαραντόπουλος, ο πνευματικός της αδελφότητος Πρωτοπρ. Γεώργιος Τριαντάφυλλος και άλλοι κληρικοί.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....