Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Κυράννης

Για περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό πατήστε εδώ: Εορτή της Αγίας Κυράννης
Επ’ ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης της  Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, ετελέσθη μέσα σε κλίμα κατανύξεως, το εσπέρας της Κυριακής 27 προς 28 Φεβρουαρίου ε.έ., Ιερά Αγρυπνία με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην γενέτειρά της, κωμόπολη της Όσσας.
Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, ενώ παρέστη συπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος ο Οσσαίος στην καταγωγή, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος (ο οποίος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου).
Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν αρκετοί Ιερείς και Διάκονοι με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Πολυανής και Κιλκισίου Πανοσιολ.  Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστάσιο Παρούτογλου, ενώ την γενική επίβλεψη και τελετάρχης ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων και Αρχιερατικός επίτροπος Όσσης, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωάννης Αρσενιάδης.
Την Διακονία του Θείου Λόγου υπούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τόνισε την σημασία της τιμής των προσώπων των Αγίων Νεομαρτύρων και την συμβολή τους ως παραδείγματα μιμήσεως για τους Χριστιανούς σήμερα ενώ αναφερόμενος στην τιμωμένη Αγία Κυράννα, υπογράμμισε μερικά από τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα όπως την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξε αλλά και την αληθινή αγάπη της προς τον Κύριο, τα οποία θα πρέπει για όλους μας, να είναι παραδείγματα και πηγές εμπνεύσεως και δυνάμεως για τους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διερχόμαστε τόσο στην Πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο ώστε να δίνουμε και εμείς συνεχώς την δική μας Μαρτυρία της Πίστεως μας.
Προ της περατώσεως της κατανυκτικής ιεράς Αγρυπνίας, στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας ονομαστικά προς το κάθε Μητροπολίτη καθώς και προς όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν με αγάπη και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, εις την επαρχία του Λαγκαδά και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή της μνήμης της μεγάλης Νεομάρτυρος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί  με συγκίνηση στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του και αγιοφίλου  Μητροπολίτου κυρού Ιωάννου, επί  των ημερών του οποίου ευρέθησαν κατά θαυμαστό τρόπο, τα σεπτά και χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας εντός του ιερού Βήματος του ιστορικού Προσκυνηματικού  Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.
Καταλήγοντας προέτρεψε όλους να προσευχηθούν εγκαρδίως υπέρ καταπαύσεως του πολέμου στην Ουκρανία και της επικρατήσεως της Ειρήνης, χρησιμοποιώντας την φράση του Αποστόλου Παύλου «Εἰρήνην διώκετε μετὰ πάντων, καὶ τὸν ἁγιασμόν, οὗ χωρὶς οὐδεὶς ὄψεται τὸν Κύριον» Εβρ. 12,14.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....