Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στην Ιεράπετρα

Το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου προς Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, από ώρα 7:30 μ.μ. έως ώρα 2:00 π.μ. τελέσθηκε με κατάνυξη και τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών από όλη την πόλη της Ιεράπετρας Ιερά Αγρυπνία (Μικρό Απόδειπνο, Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός ιερά εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου.

Της καθιερωμένης εδώ και δεκαετίες Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Γοργοϋπηκόου, ενώπιον της οποίας κάθε Δευτέρα ψάλλεται Ιερά Παράκληση, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, της Λιτής, της ευλογήσεως των άρτων και του Όρθρου, και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, τους Εφημέριους του Ναού Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη και Αιδεσ. Γεώργιο Λογκάκη και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά.

Τους ύμνους απέδωσαν με κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης και οι Ιεροψάλτες του ναού Εμμανουήλ Καραλάκης και Σταύρος Δασκαλάκης με τους συνεργάτες τους.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στο τέλος της Ακολουθίας ευχήθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος να σκεπάζει, να ενισχύει και να ενδυναμώνει όλους μας, που αγρυπνήσαμε απόψε για να την τιμήσουμε και να επακούει πάντοτε γρήγορα στις δεήσεις και τις προσευχές μας και να ικανοποιεί κάθε επουράνιο και ένθεο αίτημά μας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....