Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ 

MΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 H A.M. o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωΐ, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Καθεδρικό Ναό.

 


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022, το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά. Το εσπέρας της ιδίας,  κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λευκωσία.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

 


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ κ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, το Σάββατο, 16  Απριλίου 2022, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022,  το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα. Το εσπέρας, της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Στρόβολο.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας,  κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

 


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος το Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, το πρωΐ, θα συμμετέχει στο Αρχιερατικό συλλείτουργο που θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022, το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, όπου θα εκκλησιαστούν οι εκτοπισμένοι της παλαιάς Λευκωσίας, της Ομορφίτας και της Νεάπολης. Το εσπέρας της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο συνοικισμό Στροβόλου 2.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το πρωΐ, θα προστεί της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί θα προστεί της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτη) στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Μακεδονίτισσα.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, όπου θα εορτάσουν οι εκτοπισμένες κοινότητες και ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Την Τρίτη του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια, όπου θα εορτάσουν οι εκτοπισμένοι την Παναγία των Καθάρων.

 


 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022, το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Μετοχίου Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας,  κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, το πρωΐ, θα λειτουργήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, και τη Μεγάλη Παρασκευή, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Το Μεγάλο Σάββατο, το πρωΐ, θα λειτουργήσει στον ίδιο Ιερό.

Την Κυριακή του Πάσχα θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.


 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Τριφύλλιος Ονησιφόρου, την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, θα προστεί της ακολουθίας των Παθών στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....