Ιερά Λιτανεία και Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων στο Μάζι Λοκρίδος

Ιστορικές στιγμές έζησε την Κυριακή η μικρή ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάζι Λοκρίδας, στην καρδιά της όμορφης περιφέρειας Οπουντίων και Μαλεσίνης, καθώς για πρώτη φορά στην νεώτερη  ιστορία της Ενορίας ιερούργησε αρχιερέας και συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος ολοκλήρωσε πλέον τις ποιμαντικές του επισκέψεις και ιερουργίες σε κάθε ενορία της Λοκρίδας ανεξαιρέτως.

Οι Ιερές Ακολουθίες  μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε Ιερά Λιτανεία προπορευομένης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών, μέχρι τον ιστορικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων από το Μάζι ενώπιον του μνημείου,  το οποίο κατασκευάσθηκε από τον Δήμο Λοκρών και του οποίου τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ.

Για την θυσία των ηρώων πεσόντων Μαζιωτών μίλησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος και συνεχάρη του κ. Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών και όλους τους κατοίκους της περιοχής για την ανέγερση του μνημείου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου κ. Νικόλαος Περλεπές, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, καθώς και η κ. Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη, συγγενής ενός εκ των πεσόντων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία και παρέδωσε την πολεμική τιμητική πουλάδα του Σμηναγού Ιωάννου Αδάμ για το μουσείο του Δήμου Λοκρών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ο Εθνικός Ύμνος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....