«Ιερός Ναός Αγίου Αχιλλίου: Η Ιστορική Διαδρομή 15 Αιώνων»

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ», στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου της Μητροπόλεως μας Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού και Μυροβλήτου, διοργάνωσε ειδική εκδήλωση εντός του Μητροπολιτικού Ναού, με ομιλητή τον ιατρό-ιστοριοδίφη κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, με θέμα: «Ιερός Ναός Αγίου Αχιλλίου: Η ιστορική διαδρομή 15 αιώνων», ενώ το «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θεοδοσίου Διαμάντη απέδωσε Αναστάσιμους Ύμνους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ», κ. Γεώργιος Τράντας.

Πριν το πέρας της εκδηλώσεως, ο Σεβ. Μητρ Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αφού πρωτίστως, επικαλέστηκε την ευλογία του Αγίου στη ζωή όλων των Λαρισαίων αδελφών, ευχαρίστησε τη χορωδία του κ. Διαμάντη για την άριστη απόδοση των ύμνων, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Παπαθεοδώρου και στην προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία, ενώ τον βράβευσε με τον Σταυρό της Μητροπόλεως  και του επέδωσε ως ευλογία μία ασημένια εικόνα του Αγίου Αχιλλίου, τιμώντας τον και ευχαριστώντας τον για όσα καθημερινά προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη .

Ακολούθως, στον εξωτερικό περίγυρο της Εκκλησίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για όλους όσοι Ιεράτευσαν ανά τους αιώνας στον Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της ειδικής αφιερωματικής πλάκας επάνω στον κίονα όπου στηρίζονταν η παλαιά Αγία Τράπεζα του Αγίου Αχιλλίου.

Παρέστησαν οι Κληρικοί της Μητροπόλεως, εκπρόσωποι αρχών και πλήθος Λαρισαίων, οι οποίοι προσήλθαν για ακόμη μία φορά, ώστε να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στον προστάτη και έφορο Άγιο .

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....