Ηλιοπερίχυτη η Σύρος υπεδέχθη το νέο έτος

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή του Αγίου Βασιλείου, της Περιτομής του Κυρίου και τη εισόδω στο νέο ημερολογιακό έτος, με την παρουσία του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών- Επικοινωνιών κ. Μ. Δαδάου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Κοσμά, εκπροσώπων του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πολλών πιστών.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ανεπέμθη κατά την Εκκλησιαστική τάξη η Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο έτος, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου.
Στον εόρτιο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη σημασία που έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο χρόνο, όπως την εκφράζει το εμβληματικό απόφθεγμα του εκ των επτά σοφών Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου «χρόνου φείδου», σε αντιδιαστολή με τη νέα εσχατολογική προοπτική που έδωσε στο χρόνο ο Χριστός και την οποία εκφράζει ο Απόστολος Παύλος, απευθυνόμενος προς τους Εφεσίους και, δι’ αυτών, στον κάθε πιστό: «Βλέπετε ουν πώς ακριβώς περιπατείτε, μη ως άσοφοι, αλλ’ ως σοφοί, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισί » (Εφ. 5, 15-16).
Ευχήθηκε τέλος, ο νέος χρόνος να είναι φωτεινός και λαμπερός, όπως η σημερινή μέρα, με υγεία, πλήρη απαλλαγή από την πανδημία, πρόοδο και ατομική και συλλογική ευημερία και δημιουργία.
Στη συνέχεια, ευλόγησε και μαζί με τον Σεβασμιώτατο κ. Πέτρο έκοψε την Αγιοβασιλειόπιττα της Ενορίας, την οποία διένειμε σε όλους μαζί με το αντίδωρο, Μυκονιάτικα Χριστόψωμα, δώρα του εκ Μυκόνου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζαννιδάκη και μικρή εόρτια ευλογία.
Οι Ακολουθίες, που αναμεταδίδονταν απ’ ευθείας διά του Τηλεοπτικού Σταθμού «Syros Tv 1», επελέγησαν με τα Συριανά Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, που έψαλαν άπαντες οι παριστάμενοι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....