«Ημέρα Μνήμης των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών»

Με επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του Ηρώου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, τιμήθηκε η «Ημέρα Μνήμης των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών».
Όπως έχει καθιερωθεί, κατά το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους αποτίεται  φόρος τιμής στους Αστυνομικούς οι οποίοι τήρησαν στο ακέραιο τον όρκο τους, υπεραμυνόμενοι της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας των συμπολιτών τους, και τραυματίστηκαν θανάσιμα συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, και τροχαίων και άλλων δυστυχημάτων.
Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την αξιέπαινη  προσφορά τους στην κοινωνία, τόνισε την αξία του ηρωισμού και της θυσίας των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ., αναγνωρίζοντας το σπουδαίο και ευθυνοφόρο έργο τους για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.
Την εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων ενώπιον του Ηρώου, διοργάνωσε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας και τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτές, Δήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων της πόλης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....