Καλή Σαρακοστή! Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Σαρακοστή των Χριστουγέννων. Αρχίζει η πολύμορφη και πολύπλευρη Νηστεία  μας και η κάθε πνευματική προετοιμασία που απαιτείται ώστε ο άνθρωπος να κατασταθεί δοχείο της Χάριτος του Θεού, η οποία μεν, πάντοτε έρχεται να γεμίσει την ύπαρξη του ανθρώπου, όμως, ιδιαιτέρως γίνεται αποδεκτή από τους πολλούς, κατά τις μεγάλες Εορτές της Πίστεώς μας.

Κατ’ αυτήν τρώμε ψάρι μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, εκτός φυσικά από την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Η νηστεία αυτή ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στις 25 Δεκεμβρίου που εορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού μας, έχουμε κατάλυση εις πάντα ανεξαρτήτου ημέρας. Την περίοδο αυτή του τεσσαρακονθήμερου των Χριστουγέννων απέχουμε από κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ μπορούμε να καταλύσουμε ψάρι, όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.

Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου μπορούμε να καταλύσουμε ψάρι, οποιαδήποτε ημέρα και αν πέσει η εορτή.

Από 18 μέχρι και 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, μπορούμε να πιούμε κρασί και να φάμε λάδι ελιάς εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.

Να προετοιμασθούμε όλοι μας κατάλληλα για την μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων  Καλή Σαρακοστή! Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....