Κάλυμνος: Ανάμεσα στους «αυθεντικότερους» προορισμούς του κόσμου σύμφωνα με το TF1

Ως έναν από τους «αυθεντικότερους» προορισμούς παγκοσμίως χαρακτηρίζει την γραφική Κάλυμνο το κορυφαίο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, μέσα από εκτενές ρεπορτάζ που πραγματοποίησε με φόντο και την αύξηση του αριθμού Γάλλων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της εφετινής τουριστικής σεζόν.

Αναλυτικότερα, η Κάλυμνος συμπεριλαμβάνεται στο αφιέρωμα των Γάλλων δημοσιογράφων δίπλα σε περιοχές με πλούσια τουριστική παράδοση, όπως η ιταλική νήσος Παντελερία, οι Μπαχάμες και περιοχές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας.

«Ο ήχος της ψαρόβαρκας ακούγεται σαν μελωδία…»

Το αφιέρωμα του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 στέκεται στην αυθεντικότητα της Καλύμνου και στις ευκαιρίες για χαλάρωση που παρέχει στους επισκέπτες. Χαρακτηριστική είναι η φράση «ο ήχος της ψαρόβαρκας ακούγεται σαν μελωδία…».

Η παράδοση των γνωστών σ’ όλο τον κόσμο σφουγγαράδων βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών, ενώ οι Γάλλοι συντάκτες δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στο σήμερα, και στις δραστηριότητες αναρρίχησης που προσφέρει απλόχερα το νησί στους τουρίστες. Μία τάση που συγκαταλέγεται στον περίφημο θεματικό τουρισμό, τον οποίο έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Κάλυμνος. 

«Αυξημένη φέτος η επισκεψιμότητα στην Κάλυμνο»

Τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική σεζόν είναι άκρως θετικά, καθώς τόσο τα έσοδα όσο και ο αριθμός των επισκεπτών κατέγραψαν θετικό πρόσημο. Μάλιστα, οι προσδοκίες είναι ακόμα υψηλότερες, δεδομένης και της επέκταση της τουριστικής σεζόν μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, «οι πανέμορφες παραλίες, ο υποβρύχιος πλούτος, τα μοναδικά αναρριχητικά μας πεδία, η τοπική κουζίνα, η παράδοση και οι ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες είναι μερικοί μόνο από τους πόλους έλξης των επισκεπτών μας, που μας προτιμούν κάθε χρόνο».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....