«Καν’ το ν’ ακουστεί 2022» στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γέμισε χαρούμενα πρόσωπα και γλυκές φωνές για πολλοστή φορά το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και το γραφείο του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου κ. Συμεών από την παρουσία παιδιών.

Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης του 17ου και της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως, όλες τις εκπαιδευτικές και κοινωνικοπρονοιακές δομές που στεγάζονται στο κτιριακό σύμπλεγμα, καθώς και το γραφείο του Σεβασμιωτάτου.

Τα παιδιά και τους συνοδούς δασκάλους τους υποδέχθηκε με πατρική αγάπη και τα καλωσόρισε με ευχές και ευλογίες ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του και τον ενθουσιασμό του για την παρουσία τους και την γλυκιά τους καλημέρα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο στην ζωή τους και με απλότητα τα προσεκάλεσε να τον επισκέπτονται συχνά, για να επικοινωνούν και να ακούει τις σκέψεις τους και την χρήσιμη γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

Τέλος, τους συνεχάρη δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του, γιατί η επίσκεψη τους, εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ήταν και επίσκεψη εργασίας, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν σε έναν διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού με τον τίτλο «Κάν΄το ν’ ακουστεί 2022» και ειδικό θέμα: «Ταξιδεύοντας», του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας πληροφορικής κ. Παρασκευής Τάσση και την συνεργασία των Διευθυντών των Σχολείων κ. Διονύσιο Αναγνώστου (17ου), κ. Νικολάου Κοντογιάννη (1ου) και των εκπαιδευτικών κ. Ευμορφίας Τσαπρούνη, Ιωάννου Μουστάκα, κ. Ελπίδας Δρακάκη και Χριστίνας Μανανά, ετοίμασαν ραδιοφωνικά μηνύματα – σποτ χρησιμοποιώντας την λέξη «Ταξιδεύοντας», με την οποία σε σύντομες προτάσεις, στέλνουν τα δικά τους επίκαιρα μηνύματα σε έναν σύγχρονο κόσμο, όπου καθημερινά βασανίζεται από βία, πόνο και φοβία, ενώνοντας τις φωνές τους για ειρήνη, αγάπη, συναλληλία και ισότητα, έχοντας ως πρότυπο τους ήρωες της Φθιώτιδος, περπατώντας το σταυροδρόμι Αλαμάνας – Θερμοπυλών – Γοργοποτάμου.

Μετά από τις υλικές και πνευματικές ευλογίες, τις οποίες έλαβαν τα παιδιά από τον Σεβασμιώτατο και τις ευχές του για καλή επιτυχία στον διαγωνισμό, τα παιδιά είχαν την  ευκαιρία να ηχογραφήσουν τα μηνύματά τους στα  σύγχρονα studio του Ραδιοφωνικού Σταθμού, με την καθοδήγηση του Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού και της Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Δημητρίου Ατματζίδη και όλων των στελεχών του Σταθμού, τα οποία μηνύματα θα μεταδοθούν αποκλειστικά από το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού και έτσι τα επίκαιρα σποτ  από τις φωνές και την μουσική των παιδιών,  θα έχουν την ευκαιρία  να ακούσουν οι ακροατές όχι μόνο της Φθιώτιδος, αλλά και όλης της πατρίδος μας και μέσω διαδικτύου, όλου του κόσμου.

Τέλος, τα παιδιά αποχώρησαν ενθουσιασμένα από το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως, έχοντας ζήσει στην πράξη τα λόγια του Σεβασμιωτάτου, ότι «όλα τα καλά έργα προέρχονται από την συνεργασία και την ενότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα, όταν αυτά γίνονται με αγάπη για τον συνάνθρωπο, τότε έχουν πολλή μεγάλη αξία!».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....