Κατανυκτική αγρυπνία σε εκκλησάκι της Μονής Αγάθωνος

Σε ένα κατανυκτικότατο μικρό μοναστηριακό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, αφιερωμένο στην μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, όπου φυλάσσεται τεμάχιο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, επέλεξε να ιερουργήσει για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στην Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης και ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Νικόλαος Πολυζώης, ενώ έψαλλε χορός Ιεροψαλτών, καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον εορτάζοντα Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο λόγο του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Όσιος Βησσαρίων έλαβε το βαπτιστικό όνομα Ανδρέας, ο Ανδρέας Κορκολιάκος, από τους γονείς του, από την Εκκλησία του Χριστού μέσα από το Άγιο Βάπτισμα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θεωρώ και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα συνδεδεμένο με τον Όσιο Βησσαρίωνα όπως και πολλούς ακόμα Αγίους. Αυτός είναι και ένας επιπρόσθετος λόγος που επέλεξα απόψε να ιερουργήσω μέσα στην αγκαλιά του Οσίου Βησσαρίωνα και γι αυτό και το καθιερώνω ώστε κάθε χρόνο, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά μου, την ημέρα του Αγίου Ανδρέα, να αγρυπνώ σε κάποια από τις Αγίες Τράπεζες της Μονής».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στον στενό του συνεργάτη Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εύχομαι ολόψυχα σε όλους  και στον αγαπητό μου Ανδρέα, να έχουμε την αναζήτηση του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο αναζήτησης του Μεσσία και πρότυπο Ομολογητού, γιατί η ομολογία «Ευρήκαμεν το Μεσσία» είναι η πιο κορυφαία του και σπουδαία ομολογία μέσα στη ζωή της Εκκλησίας. Αυτή την ομολογία επανέλαβαν όλοι οι Άγιοι Μάρτυρες όταν εμφανίζονταν άλλοι Μεσσίες και πάντοτε θα εµφανίζονται ψευδομεσσίες σε κάθε εποχή, θα εμφανίζονται ψευτοσωτήρες που θα τάζουν την ευτυχία, που θα τάζουν λύση των προβλημάτων, που θα υπόσχονται ακόμη και θαύματα και άλλες ιστορίες, θα απαντούν οι αληθινοί χριστιανοί ότι εμείς «Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν». Εμείς έχουμε βρει τον Μεσσία, τον αληθινό Μεσσία, που είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός».

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....